BLCCA Academy 2017

Op 31 mei en 1 juni kwamen vertegenwoordigers van meer dan 20 Belgische Kamers van Koophandel in het buitenland van over de hele wereld samen in België voor hun jaarlijkse bijeenkomst. De provincie Waals-Brabant, en meer bepaald de kennisregio rond Louvain-la-Neuve, was dit jaar de plaats van gebeuren.

Met dit jaarlijkse initiatief geeft de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel haar leden de kans om de economische troeven van België beter te leren kennen. Samen met de Kamer van Koophandel van Waals-Brabant werd een intensief en gevarieerd programma uitgewerkt, met o.a. een bedrijfsbezoek aan IBA, wereldleider in machines voor protontherapie voor kankerbehandeling, een bezoek aan de wetenschapsparken van Louvain-la-Neuve en een toelichting door sectorfederatie FEVIA over de internationalisering van de Belgische voedingsindustrie.

Meer dan 60 deelnemers tekenden dit jaar present. Zij kwamen van 23 bilaterale Kamers – van Nederland en Duitsland over Marokko tot Pakistan en Japan – , maar ook van de verschillende lokale Kamers van Koophandel in België en Luxemburg. Verder waren er ook vertegenwoordigers van de gewesten en van de FOD Buitenlandse Zaken.

ProgrammaBekijk de eventfoto’s auteursrecht EPU

Ontmoet de nieuwe secretaris-generaal van ICC International Court of Arbitration
Nieuwe blog voor internationale gemeenschap
(FR) 18-20/10 : Mission d’entreprises wallonnes à Katowice (Pologne)
Congres Voka Health Community